SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Abela Pharm kupila fabriku Stada grupe u Starim Banovcima
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 09.04.2019. - 18:38:59
STARI BANOVCI - Farmaceutska kompanija Abela Pharm preuzela je od nemačke Stada grupe fabriku za proizvodnju lekova u Starim Banovcima.

To je druga fabrika u vlasništvu kompanije Abela Pharm koja je u poslednjih godinu i po uložila šest miliona evra u nabavku opreme, mašina, postrojenja, proizvodne procese i licenci od renomiranih evropskih i svetskih kompanija, preneo je sajt B92.

"Ovo je dobra vest za Srbiju i region, posebno ako imamo u vidu da je retkost da regionalna kompanija kupuje proizvodni pogon jednog od najvećih evropskih proizvođaca generičkih lekova", navedeno je u saopštenju, u kojem se dodaje da će nova fabrika povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje kompanije koja već izvozi na tržišta Evrope, EU i Afrike, a uskoro očekuje i plasman u Aziju.

Fabrika lekova u Starim Banovcima, u kojoj radi više od 100 ljudi i u čiju je gradnju i opremanje uloženo četiri miliona evra, dodatno će, kako se najavljuje, biti modernizovana adaptacijom, proširenjem i kupovinom novih mašina.