SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PLANOVI
 
ACGIS planira da Zagreb postane središte specifičnih IT rješenja za farmaceutsku industriju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.10.2017. - 16:12:00
Zadnja izmjena: 13.10.2017. - 18:55:01
ZAGREB - ACG Worldwide nastavlja s investicijama u Hrvatskoj. Nakon što je tvrtka ACG Inspection Systems, članica grupacije ACG Worldwide, u travnju ove godine kupila hrvatsku tvrtku IN2trace, članicu IN2 Grupe, u Zagrebu je svečano otvoren i ured ove indijske kompanije.

ACG Inspection Systems sa sjedištem u Indiji (Mumbaiju), i uredima u SAD – u, Velikoj Britaniji, Brazilu, Kini i Indoneziji svoje predstavništvo za čitavo područje Europe i Rusije. Otvorenju ureda nazočili su i vlasnici ACG Worldwide, gospoda Ajit, Jasjit i Karan Sing.

'Naša odluka da otvorimo ured upravo u Zagrebu bila je kombinacija strateškog razmišljanja i vještine prepoznavanja dobrih prilika. ACG ima veliku potrebu za poslovanjem u Europi zbog specifičnih potreba europskog tržišta i njegove regulative, tako zvanog 'made in Europe' faktora. Razmatrajući nekoliko mogućnosti koje je tržište pružalo za zahtjeve IT/farma vertikale, u Hrvatskoj smo pronašli rješenje koje nam je bilo potrebno kako bi zaokružili ponudu ACGIS-a.', rekao je Ettore Cucchetti CEO ACG Inspection Systemsa te dodao:

- Priča o uspjehu ACG Lukapsa bila je dodatni poticaj da ovo rješenje potražimo upravo u Hrvatskoj'. Govoreći o srednjoročnim planovima najavio je:

- Planiramo da Zagreb postane središte specifičnih IT rješenja za farmaceutsku industriju na globalnoj razini. Planiramo također proširivati svoj razvojni tim jednako kao i prodaju, usluge i proizvodnju, rekao je ovim povodom Ettore Cuccheti CEO ACG Inspection Systemsa.

Ured će zapošljavati 20 - ak djelatnika koji će pokrivati razvoj, proizvodnju, prodaju, podršku i servis svojih proizvoda, što je u farmaceutskoj industriji osobito ključno, obzirom na mogućnost brze reakcije. Ovom investicijom pokreće se proizvodnja visokotehnoloških sustava za farmaceutsku industriju u RH, prvenstveno različitih vidova sustava za kontrolu kvalitete u proizvodnji lijekova kao i pripadajućih softverskih rješenja.

- Prije svega nekoliko godina, kao mala grupa entuzijasta, iz malog grada u Hrvatskoj, započeli smo projekt u koji smo uložili mnogo truda, ideja, ali i snova i nadanja. Vjerovali smo da ovaj projekt može rasti i postati stabilna tvrtka, a sada je ta mala grupa entuzijasta postala dijelom ove velike, globalno prisutne Grupe. Imamo veliko zadovoljstvo vidjeti da je naš proizvod prerastao naše najveće snove, ali i vjerujemo da je ovo tek početak jedne nove priče, rekao je ovim povodom Dejan Panjković voditelj razvoja i direktor In2Tracea.

Otvaranje centralnog ureda za Europu i Rusiju u Zagrebu te akvizicija hrvatske tvrtke specijalizirane za razvoj softverskih rješenja na području serijalizacije, još je jedan važan korak prema konsolidaciji globalne prisutnosti grupacije ACG Worldwide u track&trace području. Akvizicija hrvatske tvrtke i njenih naprednih softverskih rješenja osnažit će temelj za proizvodnju, podršku i razvoj ACG Inspection Systemsa u Europi, ekspertizu u serijalizaciji te proširiti ponudu proizvoda za postojeće i nove klijente.

O važnosti ovog projekta govori i činjenica da će otvorenju zagrebačkog ureda nazočiti i vlasnici ACG Worldwide te članovi Uprave ove kompanije - druge po veličini u proizvodnji tvrdih kapsula u čitavom svijetu. Povećanjem brzine proizvodnih linija u proizvodnji lijekova, nastao je velik izazov za učinkovitu provjeru i održanje kvalitete proizvoda. ACG Inspection Systems u tom smislu nudi visokotehnološke sustave koji eliminiraju moguće gubitke prihoda i ugled farmaceutskih kompanija. ACGIS članica je ACG Worldwide, multinacionalne korporacije koja već više od pet desetljeća služi farmaceutskoj industriji i ispunjava potrebe više od 1500 klijenata u više od 80 zemalja. Ova tvrtka svojim brojnim klijentima nudi visokotehnološka rješenja koja prate globalne standarde i zahtjeve tržišta. Upravo su zahtjevi tržišta Europske unije bili povod za proširenje ACGIS-ove ponude.

Naime, u većini razvijenih država, serijalizacija u farmaceutskoj industriji postat će obvezna zbog sve većeg broja krivotvorenih lijekova na tržištu. Ovaj će se problem minimizirati upravo serijalizacijom, postupkom označavanja svakog originalnog proizvoda jedinstvenim barkodom kojim se može provjeriti njegovo porijeklo. Podršku i partnera u novim tržišnim izazovima, ACGIS je pronašao upravo u hrvatskoj tvrtki.