SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
AD Plastik dobio poslove vrijedne 46,8 milijuna eura za PSA i FCA Grupu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.04.2019. - 14:56:46
SOLIN - Društvo AD Plastik d.d. ugovorilo je nove poslove za europsko tržište u vrijednosti 46,8 milijuna eura i to za PSA i FCA Grupu.

Ugovorena je proizvodnja nosača zvučnika za vozila Citroen Picasso i C-Elysee PSA Grupe u vrijednosti 1.7 milijuna eura, čiji je početak proizvodnje planiran je 2020. godine s predviđenim trajanjem od osam godina. S istim je kupcem dogovorena i proizvodnja bočnih letvica za Citroen C3 u vrijednosti od tri milijuna eura čiji je početak proizvodnje planiran također 2020. godine, a predviđeno trajanje projekta je četiri godine.

Ugovoreni su i novi poslovi proizvodnje rukohvata za više vozila PSA Grupe (Peugeot 208, Peugeot 2008, Citroen DS3 Crossback i Opel Corsa) sveukupne vrijednosti 20 milijuna eura, s predviđenim trajanjem projekta od deset godina i početkom proizvodnje tijekom 2019. godine. Opel Adam Crossback još je jedno vozilo iz ove grupacije za koji je ugovorena proizvodnja unutarnjih obloga motora u vrijednosti od 1,4 milijuna eura s predviđenim početkom serijske proizvodnje 2020. godine i trajanjem projekta od sedam godina.

Društvo AD Plastik d.d. ugovorilo je i 20,7 milijuna eura novih poslova za FCA Grupu i to za vozila Jeep Compass i Fiat 500e. Za Fiat 500e proizvodit će se komponente interijera i uvodnici zraka u tvornicama AD Plastik Grupe, a ukupna vrijednost projekta je 13,9 milijuna eura.

Predviđeno je trajanje projekta osam godina, a serijska proizvodnja planirana je 2020. godine. Za Jeep Compass ugovorena je proizvodnja rukohvata u vrijednosti od 6,8 milijuna eura, a početak serijske proizvodnje planiran je također 2020. godine s predviđenim trajanjem projekta od četiri godine.