SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
AD Plastik: Novi poslovi za europsko i rusko tržište
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.07.2018. - 10:30:00
Zadnja izmjena: 06.07.2018. - 10:31:20
SOLIN - Društvo AD Plastik d.d. dogovorilo je novi posao proizvodnje ublaživača udara za vozilo Buick za američko tržište koje proizvodi PSA Grupa.

Početak proizvodnje planiran je 2021. godine s predviđenim trajanjem od šest godina. Dogovoreni dijelovi proizvodit će se u Solinu koristeći tehnologiju brizganja. S PSA Grupom dogovoren je i novi posao proizvodnje vodilica stakla za modele vozila Citroen Picasso, Peugeot 301 i Citroen C-Elysee, čiji se početak proizvodnje predviđa 2020. godine, a sveukupno trajanje projekta je dvanaest godina.

Ujedno je društvo AD Plastik d.d. dogovorilo s kupcem Hella novi posao proizvodnje kućišta svjetla čiji je početak proizvodnje planiran 2018. godine s predviđenim trajanjem od tri godine.

Sveukupni očekivani prihodi od navedenih dogovorenih poslova na europskom tržištu iznose 17,9 milijuna eura.

AD Plastik Grupa osvojila je i nekoliko nominacija na ruskom tržištu pa su tako dogovoreni novi poslovi za AD Plastik Kalugu u tehnologijama brizganja i termoformiranja. Za model vozila Capture, ruskog Renaulta, dogovoren je novi posao proizvodnje deflektora, nosača senzora i kamere, čiji je početak projekta planiran 2020. godine s predviđenim trajanjem od tri godine.

Ujedno je dogovoren posao proizvodnje obloga blatobrana za Renault Duster, čiji je početak proizvodnje planiran 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je tri godine. Dogovoreni su i novi poslovi proizvodnje obloga motora i obloga petih vrata za vozila Volkswagen Polo i Rapid s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina. Proizvodnja zaštitnika blatobrana dogovorena je za vozilo Volkswagen Tiguan, a očekivano trajanje projekta je šest godina. Za vozila Volkswagen Polo i Škoda Rapid dogovoren je posao proizvodnje obloga blatobrana s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina. Za sva navedena vozila iz Volkswagen Grupe predviđen je početak proizvodnje 2019. godine.

Sveukupna vrijednost novih nominacija na ruskom tržištu iznosi 17,2 milijuna eura.