SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TREZOR
 
Adris ide u opsežan otkup vlastitih dionica
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 02.03.2018. - 16:59:01
ZAGREB - Adris grupa objavljuje program za otkup vlastitih povlaštenih i redovnih dionica. Adris pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 600.000 dionica s novčanim iznosom dodijeljenim programu u iznosu od 300.000.000 HRK. Program će biti završen najkasnije do 16. lipnja 2019. godine.

Program se provodi s ciljem da se iste ponude na prodaju i/ili za nagrađivanja radnika i menadžmenta Društva i povezanih Društava. Društvo planira otkupiti vlastite dionice na uređenom tržištu Zagrebačke burze (unutar i izvan knjige ponuda). Izvršenje programa otkupa vlastitih dionica ovisi o tržišnim uvjetima i strateškim odlukama Adris-a, te se može promijeniti, napustiti ili na bilo koji način prilagođavati tijekompredviđenih uvjeta njegovog trajanja. Ovaj Program ne uređuje kupnju vlastitih dionica putem organiziranih tender ponuda na Zagrebačkoj burzi.

Program otkupa vlastitih dionica početi će 05. ožujka 2018., a završit će najkasnije 16. lipnja 2019. Adris nije obvezan niti u jednom trenutkuotkupiti vlastite dionice, nego će djelovati kao kupac ovisno o tržišnim cijenama .

U skladu s odlukom Glavne skupštine, Uprava je ovlaštena za otkup do 10% od ukupnog broja izdanih dionica. Najviša cijena po kojoj Društvo može kupiti vlastite dionice ne smije prelaziti 10%, niti biti ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja. Interkapital će u ime Adrisa, biti jedini član burze koji će ponuditi cijene za dionice u kontekstu Programa.