SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JASNA PORUKA
 
Adris: Ne možemo podržati nagodbu koja nije ni pravedna ni poštena
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.06.2018. - 14:28:48

ZAGREB - Iz Adris Grupe su poručili da ne mogu podržati nagodbu vjerovnika Agrokora koja nije ni pravedna ni poštena.

- Uz sva naša nastojanja i želju da se postigne nagodba, Adris ne može podržati nagodbu vjerovnika koja nije ni pravedna ni poštena. Upitna je zakonitost cijelog postupka, a vrijeme će pokazati koliko je ovakva nagodba u hrvatskome nacionalnom interesu, kaže se u kratkoj izjavi Adrisa.

Grupa kojom upravlja Ante Vlahović Todorićevu je koncernu kroz različite aranžmane posudila više od milijardu kuna. Adris je svoja potraživanja osigurao zalogom na dionicama Jamnice i Konzuma, kao i izdanim zadužnicama Agrokora, Konzuma i Jamnice.

U pravnoj bitki pred Trgovačkim sudom Adris je osporio tražbine vjerovnika koji sudjeluju u roll-up kreditu u dijelu u kojem su im prijavljene tražbine podmirene tim kreditom. Naime, u Adrisu smatraju da fond Knighthead i drugi imatelji obveznica, kojima su pretvaranjem u roll-upkredit obveznice otkupljene, ne bi trebali imati pravo sudjelovanja u vjerovničkom vijeću i glasati o nagodbi.

Tim više što je za sudionike roll-up kredita predviđena posebna skupina (grupa C), u kojoj su im priznata potraživanja u visini police roll-up kredita, a koja se odnose na potraživanja nastala do aktiviranja lex Agrokora.

Kao i Franck, Adrisu se u pregovorima oštro protivio primjeni predloženog Entity Priority Modela (EPM) u postupku namire, prema kojem bolje prolaze vjerovnici koji imaju veći broj nekvalitetnih jamstava (banke) od onih koji imaju manji broj kvalitetnih jamstava (Franck, Adris, Agram).

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.