SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
EPILOG
 
Aerodrom Maribor prelazi u državnu upravu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.07.2019. - 20:41:23
MARIBOR - Otkazni rok za ugovor o najmu istekao je s upraviteljem Aerodroma Maribor u neizravnom kineskom vlasništvu. 

Državni DRI privremeno će preuzeti upravljanje Aerodromom Maribor. Kako bi održala nesmetano funkcioniranje zračne luke, država također nastoji izbjeći scenarij vraćanja primljenih europskih sredstava. Slovenija je ove godine primila obnovu starog putničkog terminala u zračnoj luci. Prema preuzetim obvezama, povrat sredstava bi se izbjegao ako bi zračna luka poslovala barem do sredine studenog 2021. godine.

Kineska tvrtka SHS Aviation početkom 2017. kupila je operatera zračne luke od Delavske hranilnice, a zatim je s vladom zaključila 15-godišnji zakup za zračnu luku, infrastrukturu i pripadajuću opremu.

Prošle je godine na zračnoj luci Edvarda Rusjana bilo manje od 2.700 putnika, od čega 1.174 na čarter letovima i 1.171 na redovnoj liniji između propalih VLM Airlinesa u Münchenu i Antwerpenu. U sektoru prijevoza tereta prevezeno je 234 tone tereta. Većina zrakoplovstva je u posljednje vrijeme zbog obuke pilota civilnih zrakoplova.

Aerodrom Maribor, koji je lani ostvario prihod od 2,2 milijuna eura, sa samo 810.000 eura prihoda, jednostrano je otkazao ugovor o najmu početkom ove godine, koji istječe 17. srpnja nakon pola godine.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.