SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ISTRAGA
 
Afera SMS: Novi tragovi vode prema Milijanu Brkiću
Autor/izvor: SEEbiz / Nacional
Datum objave: 08.01.2019. - 10:30:45
ZAGREB - Istražitelji u SMS aferi došli su do novih tragova koji teško optužuju Milijana Brkića.

Naime, prema informacijama Nacionala, istražitelji su u jednom od mobitela nađenih kod Franje Varge otkrili čestu i intenzivnu komunikaciju Varge s drugim čovjekom HDZ-a Milijanom Brkićem.

"Duže vrijeme su intenzivno komunicirali, i prije ali i u vrijeme izbijanja afere. Ta komunikacija prilično eksplicitno kompromitira Milijana Brkića", kazao je Nacionalu izbor dobro upućen u istragu i sva zbivanja oko SMS afere.

Brkić Nacionalu nije želio odgovoriti na upit oko te komunikacije.

Brkić je prije par tjedana ispitan u Uskoku. Nije poznato što je rekao istražiteljima. Novinarima je nakon uhićenja Varge tvrdio da se u tjednu kada je Varga otkriven nije čuo s njim, no čini se sada da to nije točno.

Nacional piše kako bi Uskok svoju istragu mogao dovršiti kroz par tjedana.

Podsjetimo, Franju Vargu USKOK sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Zdravku Mamiću i ostalima, a prema kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.

bog sumnje da je Vargi dojavio da je pod istražnim mjerama i da mu se sprema uhićenje, u istražnom zatvoru je i Blaž Curić, vozač potpredsjednika vlade Tomislava Tolušića i kum potpredsjednika HDZ-a Milijana Brkića.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Agrokora Ivicom Todorićem. I Todorić je također ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine Borg.

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko dao je u utorak predvečer iskaz USKOK-u o aferi SMS, a uoči svjedočenja je rekao kako dolazi kao svjedok u ''slučaju Franje Varge'' s kojim su ga, tvrdi, upoznala dva prijatelja početkom 2017., u vrijeme kada više nije bio na funkciji predsjednika stranke ni potpredsjednika vlade.