SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NA SLOBODI
 
Afera SMS: Varga i Curić izlaze na slobodu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.03.2019. - 11:37:00
Zadnja izmjena: 18.03.2019. - 17:03:42
ZAGREB - Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je osnovanost optužnice protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića u aferi SMS. Također, Optužno vijeće ukinulo im je istražni zatvor.

Njih dvojica danas izlaze na slobodu.

Varga i Curić na sud su dovedeni iz istražnog zatvora u kojem su već šest mjeseci pa, po sili zakona, nastavljaju se braniti sa slobode. Suđenje bi moglo početi kroz dva mjeseca.

Vargu i Curića Uskok tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu, a optužno vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili ju vratiti tužiteljstvu na doradu.

Varga je, po tvrdnjama tužiteljstva, izrađivao lažne SMS-ove među ostalima i za Zdravka Mamića, a Curić ga je navodno u rujnu prošle godine telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje.

Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te zamjenik predsjednika HDZ-a i Curićev kum, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, koji su takve optužbe odbacili.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem osim o svom odnosu s Mamićem govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem. I Todrić je također, uz Brkića i Karamarka, ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan s SMS prepiskom skupine "Borg".