SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠEĆERANE
 
Agrana: Preuzimanje Sunoka na čekanju
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 12.10.2017. - 19:36:01
BEČ - Austrijski proizvođač šećera, skroba i koncentrata od voća „Agrana" najverovatnije neće moći da kupi u potpunosti srpsku kompaniju „Sunoko", već će samo 51 odsto, ocenio je danas finansijski direktor koncerna Stefan Bittner.

On je, predstavljajući finansijski izveštaj za prvih šest meseci ove godine, rekao da Agrana u segmentu šećera namerava da nastavi da raste u jugoistočnoj Evropi, ali da je kupovina Sunoka u Srbiji zbog pitanja konkurentnosti na čekanju.

Evropska komisija, kako je preneo, detaljno razmatra ovaj posao. Najverovatnije da najpre nećemo u potpunosti preuzeti Sunoko, već samo 51 odsto, objasnio je Bitner.

"Agrana" je u julu predala ponudu za otkup i dve šećerane Hellenic Sugara u Srbiji, koji raspolaže sa udelom u tržištu od 30 odsto, ali je austrijski koncern od toga odustao, dodao je on.

Inače, "Agrana" je u prvoj polovini poslovne godine profitirala od visoke cene šećera, kao i malim zalihama u istočnoj Evropi, te je udvostručila svoj poslovni rezultat u segmentu šećera na 36,6 miliona evra.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.