SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAZAK U TURIZAM
 
Agrokor preuzeo manjinski udjel u Gulliver travelu i postao strateški partner TUI-ja
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.03.2012. - 14:15:00
Zadnja izmjena: 08.03.2012. - 16:50:21

ZAGREB – Jučer su na turističkom sajmu ITB u Berlinu Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokor i Goran Hrnić, predsjednik Uprave Gulliver travela potpisali Ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtci Gulliver travel d.o.o. iz Dubrovnika.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija (DMC) u regiji i u većinskom je vlasništvu svjetski uspješne putničke kompanije – TUI Travel PLC.

Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje sa renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika.

Jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma direktno doprinosi stabilizaciji opće gospodarske situacije, a snažni i značajni partneri poput TUI-a imaju važnu ulogu u razvoju stabilne platforme organiziranog turizma, koja je ključna za kvalitetan i uspješan razvoj Hrvatske kao destinacije. Unaprjeđenje Hrvatske kao turističke destinacije rezultirat će produljenjem sezone, što će imati direktni učinak na zapošljavanje te rast i razvoj gospodarstva.