SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODUSTAJANJE
 
Airbnb odustao od spornog sustava plaćanja u Francuskoj
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.12.2017. - 23:28:45
PARIZ - Internetska platforma za rezervaciju smještaja Airbnb ukinula je sporni sustav plaćanja prepaid karticama u Francuskoj nakon upozorenja vlasti da se može koristiti za pranje novca i da omogućuje izbjegavanje poreza.

Odluka je objavljena nakon sastanka poslovnih čelnika kompanije i ministara u francuskoj vladi, uključujući ministra financija Brunu Le Mairea, na kojem je Airbnb pristao "isključiti svaku mogućnost za otvorene malverzacije" putem prepaid kartica Payoneer.

"Kompanija će odustati od svih oblika primjene kartica 'Payonner' na francuskom tržištu", kazao je direktor Airbnb-jeva francuskog odjela Emmanuel Marill u priopćenju koje je objavilo ministarstvo financija.

"Ta odgovorna odluka omogućuje isključivanje svake mogućnosti za otvorene malverzacije upotrebom te metode plaćanja", dodaje se u priopćenju.

Kartice Payoneer omogućuju uplatu najma vlasnicima apartmana bez korištenja bankovnih računa.

Francuska vlada zatražila je od porezne uprave da prouči taj sustav plaćanja nakon što je otkriveno da Airbnb omogućuje iznajmljivačima apartmana njegovo korištenje.

Ministar financija Le Maire i ministar za proračun Gerald Darmanin podsjetili su čelnike kompanije na "pravne obveze prijave dohotka generiranog" u Francuskoj, dodaje se u priopćenju.

U Airbnb-ju napominju da u Francuskoj sporni sustav plaćanja koristi manje od jedan posto iznajmljivača apartmana i ostalih smještajnih kapaciteta, dodajući kako unatoč tome žele "uvažiti bojazni povezane s mogućom zlopuotrebom debitnih kartica".

Plaćanje putem kartica Payoneer prihvaća nekoliko internetskih maloprodajnih kompanija, uključujući Amazon.

Payoneer je financijska kompanija sa sjedištem u New Yorku i europskom podružnicom na Gibraltaru.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.