SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DRONOVI
 
Airbus testira dronove za isporuku paketa na brodove
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.03.2019. - 16:38:00
Zadnja izmjena: 15.03.2019. - 22:28:04
PARIZ - Europski zrakoplovni koncern Airbus pokrenuo je u petak probne isporuke paketa dronovima na brodove usidrene u singapurskoj luci, udružujući snage s gradom koji ih želi.

Iz Airbusa su objavili da su prvi puta dronom isporučili paket s obale na brod. Bespilotna letjelica isporučila je 1,5 kilograma težak paket na brod usidren 1,5 kilometara od singapurske luke.

Dron je poletio s doka, sigurno sletio na palubu broda, isporučio paket i vratio se u bazu. Let je trajao 10 minuta, objavio je Airbus u priopćenju.

Zrakoplovni div izvodi probne isporuke u suradnji s tvrtkom za logističke i lučke usluge Wilhelmsen Ships Services.

Airbusovi dronovi mogu nositi teret težine do četiri kilograma i autonomno se kretati u programiranom koridoru do brodova udaljenih od obale do tri kilometra.

Trenutno se isporuke brodovima u Singapuru obavljaju čamcima. Upotreba dronova može skratiti vrijeme isporuke do šest puta, sniziti troškove do 90 posto, smanjiti ugljični otisak kompanija a ujedno je sigurnija, ističu u Airbusu.

Singapur želi koristiti dronove za isporuku paketa, inspekciju zgrada, sigurnost i druge poslove, a u realizaciji ambicioznog plana oslanja se na suradnju s kompanijama i regulatorima.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.