SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
UZLET
 
Airbus utrostručio neto dobit u trećem kvartalu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.10.2018. - 19:39:35
PARIZ - Europski zrakoplovni div Airbus izvijestio je u srijedu o trostruko većoj neto dobiti u trećem tromjesečju, upozoravajući na moguće teškoće u isporuci zacrtanog broja komercijalnih zrakoplova u cijeloj 2018. godini.
U razdoblju od srpnja do rujna Airbus je poslovao s neto dobiti od 957 milijuna eura. U istom razdoblju prošle godine iznosila je 307 milijuna eura. Prihodi su im uvećani 20 posto, na 15,45 milijardi eura.

U devet mjeseci do rujna neto dobit kompanije porasla je četiri posto, na 1,45 milijardi eura. Rezultati odražavaju "dobru izvedbu" u poslovanju ključnog modela dugog doleta A350, kazao je čelnik Airbusa Tom Enders.

Airbus je potvrdio procjenu prema kojoj će u ovoj godini isporučiti 800 komercijalnih zrakoplova, dodajući ipak da ih čeka još puno posla da bi taj cilj bio ostvaren.

Izvršni direktor Tom Enders istaknuo je da im je glavni prioritet i dalje isporuka komercijalnih zrakoplova i povećanje proizvodnje modela A320neo, koji su kočili problem s isporukom motora.

U osvrtu na ključni program vojnog zrakoplova A400M, u Airbusu ističu "opipljiv napredak" u isporukama, priznajući ipak da rizici nisu u potpunosti otklonjeni.