SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
Aktiviran Stožer za obranu Petrokemije; Popijač smiruje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.04.2017. - 21:53:44
KUTINA - Večeras je aktiviran rad Stožera za obranu Petrokemije. Odluku o aktiviranju Stožera donijela su tijela Samostalnog sindikata EKN-a Petrokemije, Sindikata DEMOS-HUS Petrokemije i Udruge hrvatskih branitelja Petrokemije. 

Kako su priopćili, o razlozima će iscrpno izvijestiti na konferenciji za medije koja će se održati idućeg tjedna.

Prvo plinarsko društvo potvrdilo je da će PPD sutra obustaviti isporuku plina Petrokemiji. U priopćenju iz PPD-a navodi se da su proteklih godina poduzeli velike napore da se proizvodnja Petrokemije održi te su zajedno s upravama Petrokemije pokušavali pronaći kompromisna rješenja u korist Petrokemije kojima su, kažu, bitno pozitivno utjecali na financijsku situaciju te tvrtke.

Ranije večeras, predsjednik Uprave Petrokemije Đuro Popijač rekao je novinarima da najavljeni PPD-ov prekid isporuke plina kompaniji kojoj je na čelu ne znači obustavu proizvodnje i isporuke robe.

- Nema govora da bi se Petrokemija ugasila, nema dileme ni bojazni, barem koliko je radila dosad. Što se tiče Agrokora i Petrokemije poslovni odnos je bio izvanredan i mi nemamo potraživanja od Agrokora u financijskom smislu. Istina je da je PPD najavio danas da obustavlja, privremeno nadamo se, isporuku plina, ali ne u cijelosti, jer drugi dio isporuke plina ide od Ine - rekao je Popijač i dodao:

- Svi naši klijenti će i dalje biti opskrbljeni našim proizvodima. Temeljna poruka je da se s Petrokemijom ne događa ništa dramatično. Komuniciramo kontinuirano s Vladom pogotovo oko procesa restrukturiranja, bili su sastanci i s ministrom Marićem i s ministricom Dalić. Ina će i dalje isporučivati plin kao i dosad, neće kompenzirati plin od PPD-a - piše N1.