SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Aldott uskoro odlazi sa čelne pozicije u Ini
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 12.04.2018. - 18:10:00
Zadnja izmjena: 12.04.2018. - 21:27:12
ZAGREB - Aktualni predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott izabran je za člana Nadzornog odbora MOL-a i Nadzornog odbora Slovnaftate će otići s pozicije predsjednika Uprave Ine, stoji u priopćenju MOL-a.

Danas je predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott izabran za člana Nadzornog odbora MOL Grupe te je najavio namjeru odlaska s navedene pozicije u Ini nakon što se u lipnju održi Glavna skupština kompanije. MOL je najavio kako Nadzornom odboru Ine želi predložiti imenovanje Sandora Fasimona za predsjednika Uprave Ine, stoji u priopćenju MOL-a.

Na Glavnoj skupštini MOL-a održanoj 12. travnja u Budimpešti g. Áldott imenovan je članom Nadzornog odbora MOL-a, koji nadgleda aktivnosti kompanije globalno u više od 30 zemalja. Áldott također je imenovan članom Nadzornog odbora Slovnafta na Glavnoj skupštini te kompanije održanoj 5. travnja 2018. Kao član Nadzornog odbora g. Áldott neće više biti član Odbora izvršnih direktora MOL Grupe, stoji u priopćenju.

Zoltán Áldott službeno je obavijestio predsjednika Nadzornog odbora Ine kako želi dati ostavku na poziciju predsjednika Uprave Ine. G. Áldott obavljat će sve svoje dužnosti kao predsjednik Uprave Ine dok Nadzorni odbor Ine ne imenuje njegovog nasljednika. G. Zoltán Áldott imenovan je na poziciju predsjednika Uprave Ine u travnju 2010. s ciljem spašavanja kompanije od stečaja i preoblikovanjem u profitabilnu organizaciju koja generira vrijednost za svoje dioničare. G. Áldott izvrsno se nosio s ozbiljnim izazovima, što također pokazuju i rezultati Ine za 2017. godinu, izvijestili su iz MOL-a.

Uz to, Áldott uložio je maksimalne napore kako bi transformirao Inu iz državne u kompaniju koja posluje po tržišnim načelima u skladu s najboljim međunarodnom poslovnom praksom.

MOL je najavio kako želi predložiti Nadzornom odboru Ine imenovanje g. Sandora Fasimona na poziciju predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon član je Odbora izvršnih direktora MOL Grupe od 2011. godine, što će ostati i nakon što preuzme novu poziciju u Ini. Jedan je od najiskusnijih rukovoditelja. Na čelu MOL-a Mađarska uspješno je povećao proizvodnju ugljikovodika na zrelim mađarskim poljima nakon godina pada. Pod njegovim vodstvom rafinerija Dunav u Mađarskoj postala je jedna od najučinkovitijih u Europi, a također je u Mađarskoj pokrenuo i najveći industrijski petrokemijski razvojni ciklus srednjoistočne Europe. G. Fasimon uspješno je povećao učinkovitost poslovanja kompanije i od mađarskog MOL-a učinio izvrsnu i efikasnu organizaciju, izvijestili su iz MOL-a.

Poznat je kao fokusiran donositelj odluka i odličan pregovarač, npr. Između ostalog uspješno je priveo kraju prodaju MOL-ove veleprodaje plina E.onu u 2006. Njegove ključne zadaće uključivale su širok spektar najvažnijih pitanja u odnosima s dionicima, kontakte s vladom i državnim institucijama, a tijekom njegova rada MOL je osigurao veliki broj novih potencijalnih koncesija u Mađarskoj.

Fasimon priključio se MOL-u 1998. godine kao direktor opskrbe u području sirove nafte i proizvoda od sirove nafte. Između 2006. i 2009. bio je generalni direktor MOL-a u Rusiji, dok je 2011. postao član Odbora izvršnih direktora gdje je prvotno bio odgovoran za istraživanje i proizvodnju Grupe. 2013. godine g. Fasimon imenovan je čelnikom MOL-a Mađarska. Diplomirao je na Državnom institutu međunarodnih odnosa u Moskvi te osim mađarskog govori engleski, ruski i arapski.

Áldott ostat će na poziciji predsjednika Uprave Ine dok Nadzorni odbor ne imenuje njegovog nasljednika, izgledno nakon Glavne skupštine Ine koja će se održati u lipnju 2018, zaključuju iz MOL-a.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.