SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Alibaba zainteresovana za saradnju s Poštom Srbije
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 28.09.2017. - 16:34:48
BEOGRAD - Najveća kineska internet prodavnica Alibaba izrazila je veliko interesovanje za saradnju sa Poštom Srbije koja je predstavila sve svoje kapacitete, izjavila je danas državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

"Jasno je da postoje značajni potencijali da praktično ne samo zemlje Balkana, već i regiona, budu snabdevane iz ovog distributivnog centra", kazala je ona prilikom obilaska Regionalnog poštansko-logističkog centra Beograd sa predstavnicima delegacije Kine koji borave u trodnevnoj poseti Srbiji, saopštila je Pošta Srbije.

Matić je navela da će predstavnici resornog ministarstva imati prilike da na Četvrtom internet samitu od 3. do 5. decembra u Kini posete sedište grupe Alibaba i detaljno razgovaraju o mogućnosti saradnje ne samo kada je u pitanju e-trgovina, nego i onlajn turizam.

Ona je rekla da je državno-privredna poseta kineske delegacije pokazala da postoji puno prostora za partnerstvo dve zemlje.

Vršilac dužnosti direktorka Pošte Srbije Mira Petrović izrazila je očekivanje da će Regionalni poštansko-logistički centar Beograd postati tranzitni centar za pošiljke iz Kine.

"Imali smo veliko zadovoljstvo i ukazana nam je velika čast da ugostimo Nacionalnu komisiju za reforme i razvoj Kine sa uglednim privrednicima, medju kojima je i čuvena Alibaba. Ovo je istorijski korak za nas, jer smo vrlo spremni i raspoloženi da budemo distributivni centar za ceo region i dobar deo Evrope", kazala je Petrović.

Ona je rekla da Pošta Srbije, koja postoji 177 godina, mora da ide u korak s vremenom, zbog čega bi saradnja sa kineskom kompanijom bila dobra ne samo za to preduzeće, već i za čitavu srpsku privredu.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.