SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLUGE
 
Alipay uskoro dostupan u Srbiji
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 18.09.2018. - 19:37:50
BEOGRAD - Državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije, Tatjana Matić, razgovarala je u Hangdžou sa predstavnicima kompanije Alibaba o daljoj saradnji u oblasti onlajn turizma i elektronske trgovine i plaćanja.

Kako prenosi zvanični sajt srpske vlade, na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednicom kompanije Alibaba Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno je da se do kraja godine finaliziraju svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipay na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije.

Kako se očekuje Alibabina platforma Fliggy doprinela bi u značajnoj meri promociji Srbije kao destinacije, ali i olakšala brojnim turistima iz Kine dolazak u Srbiju.

Ta platforma kineskog giganta u oblasti digitalne ekonomije posebno je važna zbog činjenice da je broj kineskih turista u odnosu na 2016. godinu porastao za 180,8% dok je samo u prvoj polovini ove godine taj porast bio, u odnosu isti period prošle godine, 97,4%, prenosi vladin sajt.