SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Allianz: Neto dobit porasla 6,8% u prvom kvartalu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.05.2018. - 14:57:52
BERLIN - Njemački osiguravajući div Allianz izvijestio je u utorak o većoj neto dobiti u prvom tromjesečju zahvaljujući većim prihodima od ulaganja i manjim poreznim i troškovima restrukturiranja.

Neto dobit porasla je u razdoblju od siječnja do ožujka za 6,8 posto na godišnjoj razini, na 1,9 milijardi eura.

Operativna dobit smanjena je pak 6,0 posto na 2,8 milijardi eura, što u kompaniji pripisuju negativnom utjecaju valutnih tečajeva u iznosu 142 milijuna eura.

Ukupni prihodi gotovo stagnirali na godišnjoj razini, uz stopu rasta od 0,7 posto, dosegnuvši 36,5 milijardi eura.

"Zabilježili smo veće prihode i dobit unatoč tome što su tržišne oscilacije u prvom tromjesečju bile vidljive na operativnoj razini", rekao je izvršni direktor Oliver Baete, pripisujući nižu operativnu dobit jačem euru.

Allianz je u prvom tromjesečju isplatio veće iznose za nadoknadu šteta prouzročenih prirodnim katastrofama u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, izdvajajući 220 milijuna eura potraživanja povezanih sa štetama koje je oluja Friederike u siječnju prouzročila u Europi.

U travnju Allianz je zaključio akviziciju manjinskih udjela u francuskoj kompaniji za osiguranje kredita Euler Hermes, čije su dionice isključili iz kotacije pariške burze.

U grupi procjenjuju da će zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u prvom tromjesečju ostvariti zacrtanu godišnju operativnu dobit od 11,1 milijardu eura, na razini prošle godine, uz moguća odstupanja za plus ili minus 500 milijuna eura.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.