SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Allianz s 25 posto većom neto dobiti u trećem kvartalu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 09.11.2018. - 17:45:48
FRANKFURT - Njemački osiguravatelj Allianz u petak je objavio da mu je neto dobit u trećem ovogodišnjem kvartalu bila za četvrtinu veća u usporedbi s istim razdobljem lani zahvaljujući manjim iznosima naknade šteta izazvanih prirodnim katastrofama.

Neto dobit u trećem je tromjesečju iznosila 1,9 milijardi eura, što je gotovo 25 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazalo je poslovno izvješće najvećeg europskog osiguravatelja. Operativna dobit u promatranom je razdoblju uvećana za petinu, na tri milijarde eura, objavio je njemački osiguravatelj s dugogodišnjim poslovanjem u Hrvatskoj.

Poboljšanje dobiti u Allianzu pripisuju manjim iznosima po odštetnim zahtjevima vezanim uz prirodne katastrofe i smanjenim troškovima. Izvršni direktor Oliver Baete istaknuo je snažne rezultate u svim segmentima u dosadašnjem tijeku godine te veću produktivnost. Poručuje ujedno da kompanija ostaje na putu zacrtane operativne dobiti za cijelu godinu u rasponu od 10,6 do 11,6 milijardi eura.

"Uvelike smo uvjereni da ćemo ostvariti i naše ciljeve za cijelu godinu", izjavio je.

Glavni financijski direktor Giulio Terzariol još je ljetos izrazio nadu u ostvarivanje zacrtane dobiti za 2018. godinu bliže gornjoj granici očekivanog raspona, podsjeća dpa.