SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROMJENE
 
Aluminij: Gadžić smijenjen, Pandža novi predsjednik Uprave
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.06.2018. - 15:06:00
MOSTAR - Nadzorni odbor Aluminija smijenio je u ponedjeljak Maria Gadžića s mjesta direktora ove tvrtke nakon što je u javnost iznio navodnu korupcijsku aferu, a nova uprava najavila je kako može spasiti tvrtku od propasti iako su njezini gubitci dosegnuli iznos od oko 180 milijuna eura.

Potvrdio je to na konferenciji za medije Dalibor Miloš, predsjednik Nadzornog odbora mostarskog poduzeća. Miloš je potvrdio kako će Gadžića zamijeniti član Uprave Dražen Pandža najdulje na razdoblje od šest mjeseci. Miloš je rekao kako su već dulje vrijeme nezadovoljni Gadžićevim radom što je i dovelo do štrajka u ovom poduzeću te da je dobio mail od Pandže i predsjednika Nezavisnog sindikata Romea Biokšića u kojima se spominju nezakonite radnje.

''Nadzorni odbor naložio je tajniku Društva da sve informacije, uključujući e-mail korespondenciju zaprimljenu od strane izvršnog direktora Dražena Pandže, predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika Romea Biokšića, Izvješće Nadzornom odboru s saznanjima o iznudi novca za zaposlenje u Aluminiju zaprimljenu od strane direktora Marida Gadžića kao i šest USB-stickova koji su dostavljeni na sjednici Nadzornog odbora dana 22. lipnja 2018. godine dostavi nadležnom MUP-u kako bi se utvrdila osnovanost za pokretanje mogućeg kaznenog postupka'', navodi se u Zaključku Nadzornog odbora.

Dodaje se kako se također nalaže da se ''nadležnom MUP-u dostavi i svu dokumentaciju vezanu za predmet i događanja koja se tiču otkaza Samiru Aniću''. Naime, Gadžić je obavijestio javnost o postojanju snimke na kojoj se od jedne osobe traži novac za posao u Aluminiju. Gadžić je, objavivši ove tvrdnje objavio i snimku. Gadžić je rekao kako je dobio informacije da je neimenovana žrtva iznude početkom lipnja pristala platiti 8.500 eura za zaposlenje u Aluminiju, a kao posrednik u tome poslu pojavio se upravo Biokšić, koji je za Bljesak.info opovrgnuo autentičnost snimke.