SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TVRDNJE
 
Alvir: Zvečevo će dobiti stranog strateškog partnera
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Datum objave: 11.06.2017. - 20:33:55
POŽEGA - Nakon što je Trgovački sud u Osijeku, stalna služba Slav.Brod, donio rješenje o otvaranju predstečajnog postupka u Zvečevu d.d., u četvrtak je u toj tvrtki održan i prvi sastanak s povjerenikom za provedbu postupka Milanom Nakićem.

- Ja sam preuzeo dokumentaciju koju tek trebam proučiti i pripremiti ručište zakazano za 15.rujna tako da o detaljima još ne mogu govoriti. Na ročištu će se vjerovnici izjasniti o prihvaćanju plana restrukturiranja i tada će se više znati o sudbini "Zvečeva". Sastanku je prisustvovao i vlasnik i koliko sam vidio, on je vrlo optimističan – kazao nam je M.Nakić.

Inače, kako se navodi u rješenju Trgovačkog suda o pokretanju predstečajnog postupka, prijedlog za otvaranje postupka podnio je vlasnik i predsjednik Uprave Zdravko Alvir. U istom dokumentu se također navodi i slijedeće: "Iz priložene potvrde FINE od 29.svibnja 2017. proizlazi da dužnik na dan podnošenja prijedloga, u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima više evidentiranih neizvršnih osnova za plaćanje u ukupnom iznosu od 19,508.697,32 kn, i to u neprekinutom razdoblju od 59 dana." Uz prijedlog o pokretanju predstečajnog postupka Uprava "Zvečeva" priložila je i plan restrukturiranja o čemu će izjašnjavanje vjerovnika biti na ročištu 15.rujna.

- Mislim da ćemo u vrlo kratkom roku završiti ovo. Skupština vjerovnika bit će 15. rujna. Iskreno se nadam da će predstečaj biti završen do kraja godine, a volio bih i ranije, u listopadu. No ne ovisi sve samo o meni. Imamo već dogovore s ozbiljnim dobavljačima koji su nas spremni podržati i na takav način ponovno pokrenuti proizvodnju, osigurati tržište. Zakon je znatno ubrzao proces. Mislim kako je predstečaj novina koja bi mogla koristiti mnogima. Naravno da je bolje ako se ne ide u njega, ali je sigurno jedno od dobrih rješenja. Hvala Bogu da imamo tu mogućnost spasiti firmu. Mislim da ćemo ju spasiti. Definitivno.

Tko su potencijalni strateški partneri?

- Nisu iz Hrvatske. Obavili smo već neke razgovore i prije podnošenja zahtjeva za predstečajnu nagodbu. Upoznao sam ih s tim. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.