SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ULAGANJA
 
Andabak: U prvoj fazi ulaganja u Bizovačke toplice 45 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 16.09.2014. - 17:40:22
OSIJEK - Prva faza uređenja Bizovačkih toplica trebala bi trajati do lipnja iduće godine, a u nju će se uložiti 45 milijuna kuna, najavio je Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce koncerna i novi vlasnik Bizovačkih toplica, koji je o razvoju toplica danas razgovarao s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem.
Tvrtka Sunčane toplice, u vlasništvu Andabaka, sredinom lipnja je na javnoj dražbi kupila Bizovačke toplice kao jedinstvenu tehnološku cjelinu za 14,86 milijuna kuna.

Najavljujući prvu fazu uređenja Bizovačkih toplica, Andabak je kazao kako će ona obuhvatiti izgradnju novih smještajnih kapaciteta za lječilište, koji će biti opremljeni po svim najsuvremenijim standardima, a što bi trebalo biti gotovo do ožujka iduće godine.

Potom bi se išlo u potpuno renoviranje postojećeg hotela, a završetak tih radova, uključujući i obnovu bazenskog kompleksa te izgradnju kampa, predviđen je do lipnja 2015. godine. Time bi završila prva faza ulaganja u ukupnom iznosu od oko 45 milijuna kuna, kazao je Andabak.

Drugu je fazu najavio kada se riješe imovinsko-pravni odnosi oko cjelokupnog zemljišta predviđenog za razvoj turističkog kompleksa u Bizovcu.

U toj bi se fazi išlo na proširenje i izgradnju novih otvorenih bazena, eko-etno sela s nizom pratećih sadržaja, a Andabak procjenjuje da bi ukupna investicija u Bizovačke toplice mogla biti 30 do 40 milijuna eura.

U Bizovačkim toplicama trenutno radi 110 djelatnika, a nakon završetka prve faze taj bi se broj povećao na njih 200-ak.

Uz poljoprivredu i energetiku, turizam je strateška djelatnost Osječko-baranjske županije, kazao je Šišljagić izražavajući spremnost dati maksimalnu potporu u realizaciji investicija poput investicija u Bizovačke toplice.

Posebno važnim je ocijenio suradnju velikog turističkog kompleksa s malim obiteljskim gospodarstvima koja proizvode hranu, jer se na taj način potiče domaća proizvodnja.

Načelnik općine Bizovac Srećko Vuković rekao je kako "Bizovac s radošću gleda na razvoj najvećeg turističkog potencijala u regiji", a uvjeren je i da će vrlo brzo Bizovačke toplice, koje su bogate termalnom vodom visoke kvalitete, postati prestižne toplice i lječilište u regiji i šire.