SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
Antenna Group uložila u Cheddar
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 25.04.2018. - 16:33:28
BEOGRAD - Vodeća medijska kompanija u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, Antenna grupa, nastavlja svoj rast i investicije kako u zemlji tako i na svetskom nivou.

"Antena grupa" nastavlja ulaganje u najnovije tehnologije i medijske platforme visokokvalitetnih i originalnih sadržaja za mlađu publiku.

Nakon veoma uspešnog uvođenja i postavljanja vodeće medijske mreže za mlađe generacije VICE Srbija, podizanjem radijske stanice PLAY do najslušanije u zemlji, kreiranjem najgledanijeg domaćeg serijskog, dokumentarnog i jutarnjeg programa Prve televizije, Antenna Grupa s velikim uspehom pomera granice i paralelno širi svoje aktivnosti na svetskom medijskom tržištu. Posle osvajanja Hollywoooda putem ulaganja u jednu od najuspešnijih produkcijskih kompanija – „Imagine Entertaiment" , Antenna je ovih dana sa svojim partnerima investirala u jednu vodeću kablovsku mrežu nove generacije, tzv. post-cable network - Cheddar koja kreira originalni video sadržaj i informacije iz oblasti tehnologije, medija i zabave.

Vrednost ove investicije je 22 miliona dolara, predvođena je „Raine Ventures", globalnom privrednom bankom fokusiranom isključivo na tehnologiju, medije i telekomunikacije, a strateškim partnerom Antenna grupe. U ovu investiciju čiji je cilj međunarodna ekspanzija mreže, uključeni su i Liberty Global, Goldman Sachs, 7 Global Capital, Dentsu Ventures, kancelarija Kelly Loeffler and Jeff Sprecher.

"Verujemo da će brend i sadržaj Cheddara doživeti sjajan prijem među mlađom publikom širom sveta, koja konzumira vesti na nov način. Kao investitori, uzbuđeni smo zbog partnerstva koje smo uspostavili sa izvanrednim menadžment timom i zbog brze evropske ekspanzije Čedara, počevši od naše TV i digitalne platforme kojom raspolažemo", izjavio je Teodor Kiryakou, akcionar i predsednik Antenna Grupe.

Antenna grupa nastaviće sa investijama u inovativne sadržaje koje će pomerati granice u daljem razvoju TV industrije u Srbiji i u svetskim okvirima.