SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVITETI
 
Apple predstavio iPhone XS i XS Max
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 12.09.2018. - 22:19:30
SAN FRANCISCO - Pred očima posjetitelja u Steve Jobs Theateru u Kaliforniji kao i pred milijunima vjernih obožavatelja diljem svijeta koji su konferenciju pratili preko interneta, Apple je i ovoga rujna predstavio svoje nove uzdanice - iPhone XS, iPhone XS Max i Apple Watch Series 4.

Kao i svake godine, Tim Cook je novu verziju iPhonea najavio kao "najnapredniju koji su ikad stvorili" dok se iza njega ocrtavala fotografija nadolazećih modela XS i njegovog "većeg brata" XS Maxa.

Novi iPhone, u obje verzije, opremljen je najotpornijim staklom ikad viđenim na pametnim telefonima. Otporan je na prašinu, ali i vodu u kojoj može ostati i do pola sata. Njegova otpornost testirana je čak i u slanoj vodi, soku od naranče, pivo...Sve je izdržao, tvrdi Apple.

XS model iPhonea ima 5,8-inčni zaslon, dok je veća varijanta, XS Max opremljena s 6,5 inča velikim ekranom.

Apple se pohvalio i najnaprednijom funkcijom prepoznavanje lica za otključavanje telefona ikad dostupnom na jednom smartphoneu. Poboljšani su i zvučnici koji su glasniji.

Nove iPhone modele pokreće novi proces debljine samo sedam nanometara pod nazivom A12 Bionic. Aplikacije će sada biti i 30 posto brže, a bit će bolje i pretraživanje fotografija kao i njihovo poboljšavanje. Nova tehnologija trebala bi donijeti i upola manju potrošnju energije.

Novost je da će iPhone sada biti dostupan i u verziji od čak 512 GB memorije.

Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela. Što se tiče kamere, novi modeli opremljeni su onom dvostrukom od 12 megapiksela. Blic je poboljšan i nosi naziv "True Tone flash". Apple je objasnio da novi procesor donosi i novu funkciju procesiranja fotografija. Nova funkcija je i naknadno podešavanje dubinske oštrine na fotografijama.

Što se tiče videa, kamera će sada moći snimati i stereo zvuk.

U odnosu na prethodni model, baterija na modelu XS u načinu mirovanja traje 30 minuta duže. Model XS Max donosi pak najjaču bateriju ikad viđenu na iPhoneu čiji je stand by duži za 90 minuta u odnosu na prethodnika.

Po uzoru na brojne Android modele, Apple je u svoje smartphone napokon ugradio podršku za dvije SIM kartice - dual SIM, pišu 24 sata.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.