SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ŠIRENJE
 
Apple preuzeo Lattice Data
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.05.2017. - 08:26:37
SAN FRANCISCO - Tvrtka Apple je ovog tjedna izvršila još jednu akviziciju. Nakon tvrtke koja se bavi proizvodima za praćenje sna, sada je preuzeta tvrtka Lattice Data.

Riječ je o tvrtki koja nudi uslugu pretvaranja nestrukturiranih podataka (takozvani tamni podaci ili "dark data") u strukturirane i uporabljive podatke pomoću strojnog učenja. Apple je prema dostupnim informacijama za ovu akviziciju izdvojio 200 milijuna američkih dolara.

Usluga se temelji na projektu DeepDive razvijenom na Sveučilištu Stanford, radi ekstrakcije korisnih podataka iz veće količine tamnih podataka. Suosnivači tvrtke Lattice Data su Christopher Re, Michael Cafarella, Raphael Hoffmann i Feng Niu, a nakon procesa završenog preuzimanja tvrtke od strane Applea, svih 20 trenutačno zaposlenih inženjera će biti premješteno u Cupertino.

Prema dostupnim glasinama Apple bi tehnologiju tvrtke Lattice Data temeljenu na strojnom učenju mogao iskoristiti u budućim proizvodima, na primjer za poboljšanje svoje virtualne asistentice Siri ili bi ona bila implementirana u budući pametni zvučnik koji bi predstavljao konkurenciju Amazonovom Echo zvučniku.