SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROTIV FAKE NEWSA
 
Apple preuzeo Texture
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.03.2018. - 16:29:23
SAN FRANCISCO - Apple želi stati ne kraj lažnim vijestima i to planiraju postići nakon što su preuzeli Texture, servis koji nudi neograničen pristup časopisima. 

Ovaj servis, poput Netflixa koji stvara bazu filmova i serija, nudi čitateljima izbor od preko 200 svjetskih časopisa. Svaki je broj dostupan u potpunosti i u originalnom formatu, a pomoću aplikacije je moguće skinuti cijelo izdanje.

Nakon probnog perioda od sedam dana, za pristup bazi bit će potrebno izdvojiti 9,99 američkih dolara na mjesec, a do sada je servis nudio pretplatu za 14,99 dolara. Neki od časopisa su Time, Vogue, National Geografic i Forbes, ali Texture nudi i mnoge druge za široku publiku.

Iz Appela kažu kako im je glavni motiv učiniti kvalitetno novinarstvo dostupnije korisnicima i zbog toga su se odlučili na suradnju sa tvrtkom Next Issue Media LLC koja je vlasnik aplikacije.

Još uvijek nije jasno kako će se Texture uklopiti u ostale Appleove proizvode, no činio se kako je ovo logična nadogradnja na postojeću aplikaciju za vijesti News. No, za sada novo proširenje ostaje zasebna aplikacija dostupna u App i Google Play trgovinama.