SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
Arapi kupuju Porto Montenegro za 200 mil. eura
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 03.05.2016. - 17:41:58
TIVAT - Državni investicioni fond Dubaija je novi vlasnik Porto Montenegra, saznaje dnevnik Vijesti.
Investment Corporation of Dubai, navodno planira da nautičko-turistički kompleks i marine za megajahte formalno preuzme 6. maja. Iz Porto Montenegra ovu vijest ne potvrđuju, ali je ni ne demantuju. Dosadašnji vlasnik kanadski miliarder Peter Munk, navodno je prema izvorima lista luksuzno odmaralište prodao za 200 miliona eura.

„U ovom trenutku mi ne možemo dati nikakvu zvaničnu potvrdu, iz prostog razloga što nijedan dokument nije zvanično potpisan ni sa jednom stranom, te ne možemo komentarisati navode dnevnih novina Vijesti“, rekao je za TV Vijesti PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Novinar Siniša Luković, koji od početka brižljivo prati događaje u Portu, kaže da bi javnost o svemu uskoro trebalo da bude zvanično obaveštena na konferenciji za medije, koja bi, prema njegovim saznanjima, trebalo da bude krajem  nedelje u Tivtu i na kojoj bi trebalo da se pojavi i sam premijer Milo Đukanović.

Luković kaže da se Peter Munk, prema njegovim saznanjima, za prodaju odlučio iz dva razloga. Jedan je nemogućnost da se, zbog poodmakle životne dobi, aktivno bavi projektom koji je zamislio kao novi Monte Carlo. Drugi, mnogo važniji razlog – dobio je ponudu koja se ne odbija, i tako Arapima konačno omogućio da svoj novac počnu da ulažu i u Evropi.