SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SJAJNE BROJKE
 
Arena Hospitality Group: Prihodi uzletjeli 128%, gubitak oštro smanjen
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 31.07.2017. - 09:46:52
ZAGREB - Prihodi Arena Hospitality Groupa, uključujući prihode hotela u Njemačkoj i Mađarskoj, porasli su u prvom polugodištu za 128 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 239,4 milijuna kuna, dok je gubitak te turističke tvrtke smanjen za više od 60 posto.

Ukupan prihod Grupe porastao je za 134,5 milijuna kuna, na 239,4 milijuna kuna zbog konsolidacije rezultata poslovanja u Njemačkoj i Mađarskoj, navodi se u izvješću te kompanije, objavljenom u ponedjeljak.

Na temelju usporedivih podataka, ukupan prihod porastao je na godišnjoj razini za 25,8 milijuna kuna, na 216,8 milijuna kuna.

Zahvaljujući tome, EBITDA Grupe u prvom polugodištu iznosi 19,8 milijuna kuna, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila minus 7,1 milijun kuna.

Gubitak Grupe prije oporezivanja smanjen je, pak, na 23,9 milijuna kuna, što je gotovo 62 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

U izvješću se navodi i kako je portfelj u Hrvatskoj koncentriran na sezonsko poslovanje s glavninom dolazaka gostiju u razdoblju od lipnja do rujna.

"Prvo polugodište 2017. godine predstavlja razdoblje niske poslovne aktivnosti s izuzetkom uskršnjih blagdana i mjeseca lipnja, kada se otvaraju svi hoteli, turistička naselja i kampovi te započinje sezona", navodi se u izvješću.

Ukupan prihod u prvom polugodištu porastao je za 18,6 posto na 125,2 milijuna kuna.

"Razlog porasta prihoda je izuzetno uspješan početak sezone u lipnju. Ukupan prihod u lipnju 2017. godine porastao je za 34,5 posto u usporedbi s lipnjem 2016.", ističe se u izvješću.

Navodi se i da rezultati poslovanja hotela te grupe u Njemačkoj i Mađarskoj pokazuju poboljšanje iz godine u godinu, a u prvom polugodištu ukupni su prihodi porasli za 37,8 posto na godišnjoj razini, na 109,4 milijuna kuna.