SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRIZNANJA
 
Arhitektonski studio Križnjak osvojio nagradu na natječaju BIG SEE Interior Design Awards 2019
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.11.2019. - 11:14:08
ZAGREB - Arhitektonski studio Križnjak iz Zagreba za svoj projekt adaptacije lobbyja poslovnog tornja Zagrebtower nagrađen je na međunarodnom natječaju BIG SEE Interior Design Awards 2019. 

Ulazni lobby Zagrebtowera dobio je nagradu u kategoriji poslovnih prostora, a natječaj obuhvaća brojne projekte u nekoliko kategorija iz devetnaest država u regiji srednje i jugoistočne Europe. Organizira ga Zavod BIG, organizacija posvećena razvoju kreativne ekonomije te interdisciplinarnom povezivanju arhitekture s drugim djelatnostima, koja je pokrenula i Mjesec dizajna tijekom kojeg će nagrađeni projekti biti izloženi u Gradu dizajna u Ljubljani.Autori projekta su arhitekti Robert i Martina Križnjak, uz suradnju s članovima svog tima Matejom Matajom i Vinkom Saleta.

Uređenje lobbyja poslovnog tornja Zagrebtower rezultat je želje uprave dasvojim klijentima i gostima pruži interijer prilagođen suvremenim zahtjevima i estetskim standardima. Projekt obuhvaća ulazni prostor prizemlja s recepcijom i pretprostore liftova na svim nadzemnim etažamazgrade. Funkcionalna tlocrtna organizacija, skladni estetski elementi te inovativna upotreba suvremenihmaterijala podigli su opći dojam o zgradi, izazvali pozitivne komentare zakupaca i posjetitelja te unijeli novu živost u dosadašnji prostor.Arhitektonski studio Križnjak čini tim arhitekata i dizajnera s 15-godišnjim iskustvom i međunarodnim priznanjima za svoj rad. Iza sebe imaju velik broj realizacija u projektima stambene, poslovne, turističke i javne namjene te uređenja interijera.

Cjelovit i individualan pristup karakterizira rad ureda koji klijentima nudi široku paletu usluga: pripremu kompletne dokumentacije, ishođenje dozvola, idejne, glavne iizvedbene projekte te nadzor u izvođenju radova. Projekti poput stambenih zgrada, obiteljskih kuća, sakralnih i industrijskih objekata te zanimljivih interijera stambenih i poslovnih prostora samo su dio opusa Arhitektonskog studija Križnjak.

Osnivači su i voditelji sekcije za interijer pri Društvu arhitekata Zagreb. Uz ovu nagradu, Studio je osvojio i međunarodnu nagradu za najbolju sakralnu građevinu za crkvu Sv. Lukeevanđeliste u Travnom u Zagrebu. Na svjetskom festivalu arhitekture u Barceloni crkva je uvrštena među 5 najboljih građevina svijeta u kategoriji Civic and community.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.