SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SIRIJA
 
Assad spreman održati izbore ako to želi sirijski narod
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 25.10.2015. - 11:46:37
DAMASK - Sirijski predsjednik Bašar al-Assad rekao je u nedjelju ruskim zastupnicima da je spreman sudjelovati u predsjedničkim izborima ako sirisjki narod podupre tu ideju, javila je agencija RIA navodeći riječi jednog ruskog zastupnika koji je nazočio susretu.
Assad spreman održati izbore ako to želi sirijski narodInterfax navodi istog političara koji je kazao da je Assad također izrazio želju da se razgovara o amandmanima na sirijski ustav i održe parlamentarni izbori.

Moskva je ključni međunarodni saveznik Assada a ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u subotu na ruskoj televiziji da Kremlj želi da se Sirija pripremi za parlamentarne i predsjedničke izbore.

Državni sirijski mediji javili su također o nedjeljnom susretu Assada i ruskogm izaslanstva, ali nisu objavili što je Assad rekao.

"Assad je rekao da neće biti protiv sudjelovanja na predsjedničkim izborima ako sirijski narod to smatra potrebnim", javila je RIA navodeći Aleksandra Juščenka.

Drugi zastupnik, Dmitrij Sablin, rekao je za agenciju TASS da je sirijski predsjednik kazao da je učinkovitost ruskih zračnih udara u Siriji nadmašila njegova očekivanja.

Ranije je ruska novinska agencija RIA citirala jednog ruskog zastupnika koji je nazoči sastanku a raekao je da je asad spremna sudjelvoati u predsjenidčkim izborima ako sirijski narod opdupre tu ideju

da je "uništavanje terorističkih skupina" dovesti do političkog rješenje koje žele i Sirija i Rusije te je izrazio zadovoljstvo ruskim zračnim napadima na sastanku s ruskim izaslanstvom u nedjelju, objavila je sirijska televizija.