SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KONZORCIJ
 
Atlantic i Adris žele zajednički ulazak u Agrokor
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 16.09.2017. - 08:05:49
ZAGREB - Atlantic i Adris zainteresirani su za zajednički ulazak u Agrokor. Potvrdu te intrigantne informacije redakcija Jutarnjeg dobila je od izvora bliskih vrhu hrvatskih kompanija.

Još nije moguće dobiti više detalja oko konkretnih namjera Atlantica i Adrisa, ali jasno je kako je već i sama vijest o zasigurno jedna od najvažnijih poslovnih priča u suvremenoj povijesti hrvatskog biznisa.

Jutarnji, nadalje, doznaje da Atlantic i Adris pozivaju da im se u konzorciju koji bi preuzeo dijelove poslovanja Agrokora pridruže i druge hrvatske kompanije. Pozivnicu će sigurno dobiti hrvatski mirovinski fondovi, ali i drugi velikani hrvatske prehrambene industrije. Drugim riječima, pozivnicu će sigurno dobiti i Podravka...

Osim poslovnih interesa kao što su širenje poslovanja i zarada, zajednički interes članova novog konzorcija jest da značajni dijelovi Agrokora ostanu u dominantnom hrvatskom vlasništvu. Kao glavne mete za preuzimanje Atlantic i Adris u startu su odredili Jamnicu i(ili) Ledo, ali nisu isključeni ni drugi ciljevi.