SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREUZIMANJE
 
Atlas grupa postala vlasnik 5% akcija Univerzal banke
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjugbiz.rs
Datum objave: 23.10.2013. - 10:48:33
BEOGRAD - Atlas mont fond je trgovanjem na Beogradskoj berzi postao vlasnik 4,99 odsto akcija Univerzal banke Beograd, saopštila je danas Atlas grupa.
To je prvi korak kojim ova grupa u saradnji sa uglednim srpskim privrednicima i uz saglasnost Narodne banke Srbije, planira da stekne 30 odsto vlasništva u Univerzal banci.

Atlas grupa je vlasnik Atlas banke Podgorica, Invest banke Montenegro i Atlas banke Moskva, pa se ovom akvizicijom prosiruje regionalno ucesce u bankarskom poslovanju, navedeno je u saopštenju.

Namera grupe je da samostalno ili u saradnji sa stranim partnerom, izvrši dokapitalizacija Univerzal banke, unapredi poslovanje kroz uvođenje savremenih bankarskih usluga putem interneta (e-comerc) i mobilnog interneta (m-banking) i na taj nacin stvori uslove za veće prisustvo na konkurentnom bankarskom tržistu Srbije.

Atlas grupa je u ranijem periodu bila prisutna u Srbiji kroz rad Atlas banke Beograd koja je osnovana 1995. godine i vlasništvom u Centro banci. Atlas banka Beograd je 2006. prodata Pireus banci, dok je Marfin banka kupila udeo koji je Atlas grupa imala u Centro banci.