SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Auctor Holding ima namjeru prodati ili predati fondove Auctor Investa
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 17.10.2019. - 18:19:00
Zadnja izmjena: 18.10.2019. - 06:39:43
ZAGREB - SEEbiz neslužbeno doznaje kako Auctor invest d.o.o. tehnički nije bilo moguće u kratkom roku izdvojiti iz Auctorovog sustava prilikom preuzimanja, a koje je bilo nužno provesti u što kraćem roku jer je Auctorov sustav bio pod velikim pritiskom obveza.
Zbog navedenog novi vlasnik preuzeo je Auctorove udjele u svim društvima iz poslovnog sustava, uključujući i Auctor Invest, doznajemo.
Auctor Holding od početka nije imao namjeru konzumirati vlasnička prava u društvu za upravljanje investicijskim fondovima Auctor Invest d.o.o., te ima namjeru u najkraćem mogućem roku prodati ili predati fondove kojima Auctor Invest upravlja na neko drugo društvo za upravljanje.
Auctor Holding prihvaća Hanfinu odluku te će postupiti sukladno istoj u navedenim rokovima.
Auctor Holding je primarno fokusiran na ulaganja u hrvatski turizam te je prilikom preuzimanja Auctora primarni interes novih vlasnika bila turistička kompanija Laguna Novigrad d.d.
Podsjetimo, danas je objavljeno kako se obustavlja postupak pokrenut povodom zahtjeva društva Auctor holding za izdavanje odobrenja za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u društvu Auctor invest, stoji u rješenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa)
U rješenju stoji kako Auctor Holding, kojemu je vlasnik varaždinski odvjetnik Oleg Uskoković, nije dostavio dokumentaciju koju je trebao, da je Hanfa u nekoliko navrata tražila dostavu te dokumentacije te da je regulator u nekome trenutku na sudskom registru primjetio kako je Auctor Holding stekao stopostotni udio u Auctor investu, što je bilo nezakonito.