SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NESLUŽBENO
 
Austrijska Supernova od Horvatničića preuzela Centar Cvjetni
Autor/izvor: SEEbiz / Slobodna Dalmacija
Datum objave: 14.12.2017. - 09:43:31
ZAGREB - Hoto centar, tvrtka Tomislava Horvatinčića protiv čijeg su projekta 'Cvjetni' u središtu Zagreba civilne udruge 2008. mjesecima demonstrirale, ugašena je potkraj studenoga ove godine.

Time su potvrđene nikad službeno potvrđene informacije da je austrijska kompanija 'Supernova' ljetos preuzela 'Cvjetni' od prezaduženog Horvatinčića.

- Trgovačkom sudu u Zagrebu 23. studenoga 2017. tvrtka Hoto centar prijavila je Plan podjele, kojim se regulira podjela trgovačkog društva Hoto centar d.o.o. prijenosom svih dijelova imovine društva Hoto centar d.o.o. kao društva koje se dijeli i koje prestaje s radom bez provođenja likvidacije, na dva nova društva koja se osnivaju radi provođenja razdvajanja - stoji u informaciji Trgovačkog suda o 'Hoto centru', kojeg je Horvatinčić osnovao 2006. a dvije godine kasnije dokapitalizirao s 19 milijuna kuna vrijednom imovinom 'Cvjetnog'.

Iako ni Tomislav Horvatinčić ni austrijska kompanija 'Supernova' nisu službeno objavili da je trgovački centar 'Cvjetni' prešao u sastav 'Supernove', gašenje 'Hoto centra' jedna je od potvrda da se ta transakcija dogodila. Uz to, Austrijanci su osnovali i posebnu tvrtku 'Supernova cvjetni'.

O Horvatinčićevim poslovnim poteškoćama posvjedočio je i stečaj njegove građevinske tvrtke 'Dorf' otvoren sredinom 2015. zbog duga od 66 milijuna kuna. U njegovu vlasništvu više nije ni poslovni toranj 'Hoto Tower' iz kojeg je iselio 'Hrvatski Telekom' pa sada zjapi prazan.

Kad je u pitanju poslovni rezultat 'Cvjetnog', čim je centar izgrađen i otvoren za posjetitelje krenule su spekulacije da prodaja i najam poslovnih prostora ne idu prema očekivanjima. Navodno je podbacila i prodaja luksuznih stanova u kompleksu zbog visokih cijena. Horvatinčić nije demantirao da 'Cvjetni' ima poteškoća, žaleći se na negativnu kampanju kojoj je bio izložen od strane udruga okupljenih oko inicijative 'Pravo na grad'.