SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
WI-FI
 
Avio kompanije najavljuju znatno brži Wi-Fi, u priči i Netflix
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 19.11.2017. - 22:07:01
LONDON - Nekoliko svjetskih zrakoplovnih kompanija najavile su kako će drastično poboljšati brzinu svojih Wi-Fi mreža dostupnih u avionima na međunarodnim letovima.

Hongkonška kompanija Cathay Pacific kao i njezina podružnica Cathay Dragon trebale bi do druge polovice iduće godine u svojim Airbus A330 i Boeing 777 dobiti 2Ku uslugu povezivosti koju pruža tvrtka Gogo, a bazira se na satelitima. Emirates se pak u suradnji s tvrtkom Thales sprema na ugradnju Wi-Fi-ja baziranog na širokopojasnoj satelitskoj internetskoj vezi s brzinama od maksimalno 50 Mb/s (u svoje Boeing 777X zrakoplove).

Američke kompanije kao što je Jetblue omogućile su besplatni Wi-Fi na svim svojim letovima, dok Delta Airlines u suradnji s tvrtkom Gogo nudi besplatnu uporabu modernih servisa za trenutačno slanje poruka kao što su Facebookovi Messenger i WhatsApp te Appleov iMessage.

U cijelu priču se namjerava uskoro uključiti i poznati servis za streamanje video sadržaja, Netflix, koji bi u suradnji s određenim zrakoplovnim kompanijama, putnicima ponudio streamanje njihova sadržaja putem Wi-FI-ja za vrijeme leta.