SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: Kineski indeksi u padu zbog straha oko nove regulative
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.11.2017. - 06:23:48
TOKIO - Većina azijskih tržišta danas nije imala značajnije promjene dok su kineski indeksi u minusu zbog straha od nove regulative.

MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,1 posto.

Shenzen Composite pao je 0,9 posto dok je Shanghai Composite Index oslabio 0,5 posto nakon što je kineska vlada uvela ograničenja na broze online kredite. Hang Seng podignut je 0,5 posto a među dobitnicima su biči Tencent te velike banke i osiguravatelji.

Australski S&P/ASX 200 Index bio je u blagom minusu. Pad u bankarskom sektoru anulirao je dobitke u sektorima okrenutima tržištima roba. Ti su sektori prifitirali od pada dolara koji je jučer imao najgori dan u posljednjih osam mjeseci. 

Japansko je tržište danas zatvoreno zbog nacionalnog praznika.

Jučerašnja objava zapisnika s nedavne sjednice čelnika američke središnje banke koja je pokazala da većina njih uskoro očekuje povećanje ključnih kamata nije utjecala na tržište jer već dulje vrijeme među ulagačima vlada mišljenje da će Fed u prosincu, treći put ove godine, povećati te kamatne stope.

A kako gospodarstvo stabilno raste, analitičari kažu da je ono dovoljno snažno da izdrži još jedno povećanje cijene novca.