SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index na novom rekordu
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.01.2018. - 08:13:03
TOKIO – Na azijskim su tržištima indeksi dosegnuli nove najviše razine u povijesti jer su ulagače ohrabrili novi rekordi na Wall Streetu, nakon što je američki Senat postigao dogovor o financiranju saveznih službi.

MSCI Asia Pacific Index porastao je 0,8 posto i stigao na novu rekordnu razinu.

Australsko tržište poraslo je 0,8 posto dok je korejski Kospi podignut 1,1 posto. Nikkei 225 uzletio je na novu najvišu razinu u 26 godina dok je honkoški Hang Seng ponovno dotaknuo rekordnu razinu.

Kao što se i očekivalo, Bank of Japan zadržala je ciljanju kamatnu stopu. BoJ je priopćila također da su inflacijska očekivanja trenutno u drugom planu.

Novi rekordi tih indeksa uslijedili su nakon što je u Senatu postignut dogovor o daljnjem financiranju saveznih službi, pa je izbjegnut dugotrajniji prekid rada pojedinih agencija i drugih državnih institucija.

U petak u ponoć došlo je, naime, do paralize dijela američkih državnih službi jer demokrati i republikanci u Senatu nisu uspjeli postići dogovor o financiranju savezne vlade, podijeljeni oko pitanja ilegalne imigracije i sigurnosti granica.

No, pregovori između demokrata i republikanaca vodili su se i tijekom vikenda, pa je u ponedjeljak konačno postignut dogovor u Senatu.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.