SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: MSCI Asia Pacific Index najjači u deset godina
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 12.09.2017. - 07:58:47
TOKIO – Na azijskim tržištima indeksi su porasli, dosegnuvši najviše razine od 2007. godine, jer su ulagači odahnuli zbog splašnjavanja tenzija u vezi Sjeverne Koreje i slabljenja uragana Irma.

MSCI Asia Pacific Index ojačao je 0,2 posto, na najvišu razinu od kraja 2007. godine. 

Japanski Nikkei 225 skočio je 1 posto, na krilima rasta financijskog sektora. Pozitivni poticaji došli su s Wall Streeta. Posebnmo su se istaknuli osiguravatelji koji su u usponu nakon što su prethodno bili oštro korigirani zbog aktualnih prirodnih katastrofa pa je MSCI World’s insurer index  jučer porastao 1,5 posto. 

Dai-ichi Life Holdings skočio je 3,3 posto, MS&AD Insurance podignut je 2.5 posto dok je Nomura Holdings porastao 1,8 posto.

Sektor osiguranja danima je bio pod pritiskom zbog šteta od uragana Harvey, koji je prije dva tjedna poharao Teksas, a potom i zbog Irme.No, čini se da su štete od tog uragana koji je u nedjelju pogodio Floridu, premda velike, ipak manje nego što su se ulagači plašili.

Ulagači su odahnuli i zbog splašnjavanja geopolitičkih tenzija, koje su trajale danima nakon što je Sjeverna Koreja prije desetak dana izvela šesti i dosad najjači nuklearni pokus.

Na valutnim tržištima dolar je bio stabilan prema košarici najznačajnijih valuta. 

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.