SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: Oprezna trgovina, Westfield dobitnik dana
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.12.2017. - 08:14:55
TOKIO – Na azijskim se tržištima trguje oprezno jer ulagači čekaju odluku američke središnje banke o kamatnim stopama, a podršku tržištima pružaju jučerašnji rekordi na Wall Streetu.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromijenjen. 

Najbolji performer bio je korejski Kospi koji je porastao 0,6 posto. Pad u tehnološkom i komunalnom sektoru neutraliziran je rastom u većini ostalih sastavnica indeksa. Na australskom tržištu, naftne dionice povukle su se s najviših razina u više od dvije godine nakon što je noćas zaustavljen rast cijena nafte. 

Dobitnik dana buio je Westfield koji je uzlletio 14,9 posto, na najvišu razinu u godini dana, nakon što je ovaj australski developer trgovačkih centara pristao da bude preuzet od strane francuskog Unibail-Rodancoa u poslu vrijednom 24,7 milijarde australskih dolara. 

Tokijski Topix porastao je 0,3 posto dok su kineski indeksi Shanghai Compoiste i Shenzen Composite bili u minusu od po 0,1 posto. 

Na valutnim tržištima, dolarov indeks bio je praktički bez promjena dok su jen i australski dolar bilježili dobitke u odnosu na američku valutu.