SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijska tržišta: Uzlet indeksa zbog popuštanja trgovinskih napetosti
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.12.2018. - 08:05:32
TOKIO - Azijski su indeksi u četvrtak snažno porasli nakon što su popustile trgovinske napetosti te nakon što je britanska premijerka Theresa May dobila potporu svoje stranke.

MSCI Asia Pacific Index skočio je 1 posto. 

Najveći dobici bilježe se na kineskim tržištima. Bluechip indeks CSI300 skočio je 1,9 posto, dok je Hang Seng podignut 1,4 posto. Japanski Nikkei 225 porastao je 1 posto dok je australako tržište ojačalo 0,4 posto. 

Ulagače je ohrabrio optimizam predsjednika SAD-a u intervjuu Reutersu u kojemu je kazao da se trgovinski pregovori s Kinom nastavljaju i da bi intervenirao kod ministarstva pravosuđa u vezi financijske direktorica Huaweija ako bi to išlo u prilog nacionalnim interesima ili pridonijelo postizanju trgovinskog dogovora.

Pozitivno je na tržište utjecalo i izglasavanje povjerenja britanskoj premijerki Theresi May od strane njezine Konzervativne stranke.

No, premda ostaje na čelu stranke, i dalje je, kažu analitičari, malo vjerojatno da će premijerka dobiti potporu parlamenta za dogovor o rastavi između Velike Britanije i Europske unije.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.