SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TRŽIŠTE KAPITALA
 
Azijski investitori na oprezu
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 19.03.2019. - 07:45:05
TOKIO – Na azijskim se tržištima trguje oprezno, nakon što su jučer indeksi dosegnuli najviše razine u šest mjeseci, dok tržišta podržava uvjerenje ulagača da će američka središnja banka ostati strpljiva po pitanju kamata.

MSCI Asia Pacific Index bio je praktički nepromijenjen spuštajući se s najviših razina od 21. rujna koje je dosegnuo na samom startu današnje trgovine. I dok je Nikkei 225 srezan 0,3 posto glavni kineski indeksi bili su praktički nepromijenjeni. Shanghai Composite je pao 0,1 posto dok je CSI300 srezan 0,2 posto.

Na oprez je azijske investitore potaknuo danas objavljeni podatak o padu korporativne potrošnje po prvi puta u posljednje tri godine. Podaci Refinitiva pokazuju kako kompanije sve više štede zbog usporavanja kineske ekonomije, trgovinskog sukoba na relaciji Kina-SAD te neizvjesnosti koje donosi Brexit.

Capex bi trebao pasti ove godine četiri posto, procjenjuju analitičari. Rast prihoda usporit će na 3,3 posto. U isto vrijeme prošle godine capex je porastao osam posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.