SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZELENO SVJETLO
 
AZTN odobrio Triglavu kupnju Raiffeisen MOD-a
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.07.2018. - 16:37:26
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) objavila je u četvrtak da je odobrila koncentraciju kojom će Triglav INT steći kontrolu nad Raiffeisen mirovinskim osiguravajućim društvom (RMOD), ocjenjujući kako to neće imati negativan učinak na tržišno natjecanje.

Raiffeisen mirovinsko osiguravajuće društvo upravlja s imovinom od 500 milijuna kuna, a trenutno isplaćuje oko 12 tisuća mirovina. Zasad su uglavnom iz dobrovoljne kapitalizirane štednje, ali idućih će godina početi rasti isplata i onih iz drugog, obveznog stupa. Društvo bi lani poslovalo s operativnim gubitkom da si nije isplatilo tzv. naknadu za uspješnost od 5,4 milijuna kuna, koja proizlazi iz viška prinosa od ulaganja. Neto dobit je tako na kraju bila 4,74 milijuna kuna. Imaju 11 zaposlenih, troškovi poslovanja bili su 6,8 milijuna kuna, a od naknada iz skopljenih ugovora o mirovinama uprihodili su 6,7 milijuna kuna.

Triglav osiguranje Zagreb nedavno je pak objavilo rezultate za prošlu godinu te se pohvalilo da mu je ukupna premija povećana za 9 % u odnosu na 2016. godinu te da je, u usporedbi s rastom hrvatskog tržišta osiguranja, rast Triglava bio viši za 5 postotnih poena. Njihov tržišni udio je u prošloj godini 2017. godini bio 4,4 posto.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.