SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
AZTN produljio HT-u prava privremenog upravljanja Optima Telekomom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.06.2017. - 12:28:17
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je Hrvatskom Telekomu produlila trajanje prava privremenog upravljanja Optima Telekomom d.d. na razdoblje od dodatne tri godine, odnosno do 10. srpnja 2021.

Agencija je također donijela odluku kojom je uvjetno odobrena koncentracija koja nastaje pripajanjem društva H1 TELEKOM d.d., društvu OT – OPTIMA TELEKOM d.d..

Podsjećamo, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je 19. ožujka 2014. koncentraciju HT-a i OT - Optima Telekoma, ograničeno na razdoblje od četiri godine, do 9. srpnja 2018.

Optima je dana 29. srpnja 2016. godine Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja podnijela Prijavu o namjeri koncentracije na temelju ugovora o pripajanju H1 TELEKOM-a d.d. Optimi.

U skladu s tim promijenjenim okolnostima HT je podnio zahtjev za produljenje privremenog upravljanja Optimom do 2021. godine.

- Odobrenim produljenjem upravljanja HT-a Optimom, iako na ograničeno vrijeme i uz striktnu regulaciju i nadzor AZTN-a do srpnja 2021., navedeno pripajanje društva H1 Optimi ostvarit će svoj puni potencijal kroz sinergijske učinke između društava, što će omogućiti bitno povećanje poslovne efikasnosti i smanjenje troškova u odnosu na samostalno poslovanje H1 i Optime i osigurati ispunjavanje njihovih financijskih obveza iz predstečajnih nagodbi, kažu u HT-u