SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OBVEZE
 
Badel 1862 podmirio sve obveze iz predstečajne nagodbe
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 27.12.2018. - 16:12:47
ZAGREB - Badel 1862 u četvrtak je izvijestio da je prijevremeno i u cijelosti podmirio sve obveze iz predstečajne nagodbe, te da će u daljnjem poslovanju nastaviti provoditi operativno restrukturiranje s ciljem osiguranja dugoročne održivosti.

Društvo je tijekom 2018. godine, nakon pravomoćnosti Predstečajne nagodbe i provedene dokapitalizacije, podmirilo cjelokupne obveze prema vjerovnicima iz Predstečajne nagodbe s tražbinama do iznosa od 20.000,00 kuna te je ostalim vjerovnicima podmirilo tri kvartalne rate.

Na taj način je u rokovima iz Predstečajne nagodbe otplaćeno ukupno oko 21 milijun kuna obveza te su ukupne obveze Društva iz Predstečajne nagodbe prema vjerovnicima svih skupina, s prvobitnih 148,9 milijuna kuna, još u listopadu 2018. smanjene na 127,8 milijuna kuna.

Konačno, dana 27.12.2018. godine Društvo je prijevremeno u cijelosti podmirilo preostale obveze prema vjerovnicima svih skupina Predstečajne nagodbe. Ukupne preostale obveze u iznosu od 127,8 milijuna kuna Društvo je podmirilo iz četiri izvora financiranja, i to:

(1) sredstava dokapitalizacije uplaćenih od strane strateškog partnera Meteora d.o.o. Đakovo,
(2) prodaje dijela neoperativne imovine sukladno Predstečajnoj nagodbi,
(3) vlastitih sredstva iz tekuće likvidnosti i profitabilnog poslovanja te
(4) sredstava iz dugoročnog kredita poslovne banke.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.