SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVA PONUDA
 
Bain i Cinven u drugi pokušaj preuzimanja Stade
Autor/izvor: SEEbiz / Wisebroker
Datum objave: 05.07.2017. - 10:12:20
FRANKFURT - Njemačka farmaceutska kompanija Stada objavila je da bi investicijski fondovi Bain Capital i Cinven mogli zatražiti regulatorno odobrenje za novu ponudu za preuzimanje ove kompanije, nakon što je prošloga tjedna propala inicijalna ponuda vrijedna 5,3 milijarde EUR.

Nova ponuda bi morala biti odobrena od njemačkog regulatornog tela, Bafin-a, ali i same kompanije pošto po njemačkim zakonima inače nije dozvoljeno obnavljenje ponude u roku od godinu dana. 

Financial Times je objavio u ponedjeljak da bi Bain i Cinven mogli uputiti novu ponudu u roku od 48 sati. Ovi investitori bi mogli ponuditi istu cijenu od 66 EUR, ali bi mogli i smanjiti prag za uspjeh ponude na 65% ili još niže. Na prethodnu ponudu, koja je okončana početkom prošleoga tjedna, pozitivno su odgovorili investitori koji reprezentiraju 65,5% dionica, dok je prag za uspeh bio postavljen na 67,5%. Iznenađenje u pogledu neuspjeha ponude bilo je tim veće jer je ponuđena cijena nosila premiju od 49% u odnosu na cijenu od 9. prosinca kada je po prvi put objavljena namjera uprave za pronalaženje strateškog partnera.