SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLAZAK
 
Balažič danas podnosi ostavku u Mercatoru
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.04.2017. - 08:49:14
LJUBLJANA - Prema neslužbenim informacijama TV Slovenije u srijedu će u Zagrebu biti održan izvanredni sastanak Nadzornog odbora Mercatora, na kojem bi predsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič trebao dati ostavku. 

Službeno, sastanak je povezan s najnovijim događanjima oko teškoća s likvidnošću Agrokora i pregovora s vjerovnicima. Prema navodima TV Slovenije, Balažič će članovima Nadzornog odbora ponuditi ostavku kao predsjednik Uprave Mercatora na čijem je čelu od 2012., kada je zamijenio Žigu Debeljaka. O odlasku Balažića se, inače, govori nekoliko mjeseci. 

Balažičev potez mogao bi biti taktičke prirode jer se zbog operativnih poteškoća vlasnika Mercatora, Agrokora, mijenja vodstvo i vlasništvo hrvatskog koncerna. Također je moguće da su neslaganja između Balažiča i vlasnika postala prevelika, ali sve će biti jasnije u srijedu kada će biti poznato hoće li nadzornici prihvatiti Balažićevu ostavku. Mandat Balažiču ističe u rujnu 2019. 

Neslužbeni izvori ističu da je razlog za odlazak Balažiča nepovjerenje hrvatskih vlasnika koji nisu zadovoljni navodno lošim rezultatima Mercatora. Od početka prošle godine ključni funkcije u Mercatoru imaju ljudi koje je postavio hrvatski koncern. Među njima je i Tomislav Čizmić, koji je odgovoran za integraciju Mercatora u Agrokor, piše internetski portal Siol koji također navodi da će upravo on naslijediti Balažiča na čelu Uprave.