SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAGIRANJE
 
Bambi: Svi naši proizvodi usuglašeni s regulativom
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 08.06.2018. - 20:12:00
Zadnja izmjena: 08.06.2018. - 22:06:28
ZAGREB - Iz kompanije Bambi večeras su reagirali na poslijepodne objavljeni tekst pod naslovom "Slovenija povlači Plazma keks".

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

"Bambi je, kao odgovorna tvrtka, uvijek u skladu sa svim važećim propisima i standardima, i u potpunosti poštuje sve europske, nacionalne i lokalne regulative, kao i sve ostale međunarodne standarde kvalitete.

Proizvod koji je uzorkovan u Sloveniji, proizveden je za spomenuto tržište također u skladu s tada važećim propisima i preporukama EU, čija je Slovenija članica, i to znatno prije stupanja na snagu nove, pooštrene Uredbe Europske komisije o vrijednostima akrilamida od 11.  travnja ove godine.  

Kako ova Uredba po Zakonu ne predviđa nikakve sankcije, tvrtka Bambi je u dogovoru sa slovenskom Upravom za sigurnost hrane samoinicijativno zamijenila taj proizvod na području Slovenije u svim maloprodajnim objektima, a sve zbog naših vjernih potrošača i nove Uredbe koja je stupila na snagu u Sloveniji, kao članici Europske unije. 
Što se tiče ostalih tržišta, napominjemo da je Bambi kao odgovorna kompanija s visokim standardima već završila proces usklađivanja s novom Uredbom EU u Republici Hrvatskoj, a trenutno je, i bez postojanja jasne regulative o preporučenom nivou akrilamida u proizvodima, u procesu usklađivanja proizvoda s Uredbom EU i na svim ostalim tržištima. 

Inače, akrilamid uobičajeno nastaje tijekom proizvodnje u termičkim procesima (prženjem ili pečenjem) hrane bogate ugljikohidratima i mastima. Podjednako se stvara prilikom pripreme hrane kod kuće i u procesu proizvodnje. Ima ga u pekarskim proizvodima, proizvodima od krumpira, u kavi, kao i ostalim proizvodima koji se peku na visokim temperaturama.

Za konkretan slučaj u Sloveniji moramo istaknuti kako je u pitanju minimalna količina proizvoda, koja je naglašavamo, proizvedena u skladu s tada važećom regulativom.
Pozivamo sve potrošače da nastave koristiti našu Plazmu na svim tržištima; proizvod na kojem su odrastale i odrastaju brojne generacije."

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.