SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KREDIT
 
Banca Intesa, PBZ i VUB banka kreditiraju izgradnju tržnog centra Ada
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 20.04.2017. - 12:17:45
BEOGRAD - Banca Intesa, u saradnji sa PBZ bankom u Hrvatskoj i VUB bankom u Slovačkoj, kao članicama Intesa Sanpaolo grupe, potpisala je sa kompanijom GTC S.A. obavezujuću ponudu u iznosu od 64 miliona evra za finansiranje izgradnje tržnog centra Ada u Beogradu, prve investicije kompanije GTC u maloprodajni sektor Srbije.

Tržni centar Ada prostiraće se na ukupno 34.400 kvadratnih metara modernog maloprodajnog prostora dizajniranog i sagrađenog u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

„Veliko nam je zadovoljstvo što kao glavni finansijski partner ovog projekta, u saradnji sa članicama naše matične grupacije Intesa Sanpaolo, podržavamo realizaciju još jedne značajne strane investicije u Srbiji koja će da pomogne u kreiranju radnih mesta, a uz to našim građanima da ponudi i dodatne sadržaje. Verujemo da ćemo na ovaj način pružiti i doprinos daljem oporavku domaće građevinske industrije, budući da ulaganja ovog obima uvek imaju širi značaj kroz angažovanje velikog broja lokalnih kompanija", izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Tržni centar Ada, smešten na Čukarici preko puta Ade Ciganlije, pored savremenog dizajna i atraktivne ponude više od 100 radnji i robnih marki, ponudiće i zone za zabavu i relaksaciju, poput panoramske bašte na krovu sa pogledom na jezero.

„Našom prvom maloprodajnom investicijom u Srbiji želeli smo da kreiramo nešto izuzetno i da ostavimo trajni simbol gradu. Upravo iz tog razloga tržni centar Ada je osmišljen na način da svojim posetiocima pruži jedinstveno iskustvo kupovine u Beogradu", izjavio je Tomas Kurcman (Thomas Kurzmann), predsednik Upravnog odbora kompanije GTC.

Kompanija GTC dobila je konačnu dozvolu za izgradnju tržnog centra Ada sredinom februara 2017. godine. Izgradnja je započela 6. marta 2017. godine, a objekat će biti otvoren na jesen 2018. godine.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.