SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Bandić protiv Istanbulske konvencije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.04.2018. - 11:51:13

ZAGREB -  Zastupnici kluba BM-365 i Reformista sazvali su presicu na kojoj su se izjasnili kako će dati podršku ministrici Martini Dalić, kao i da će o Istanbulskoj konvenciji glasati po savjesti.

- Mi smo imali sjednicu kluba i dogovorili se da ćemo jednoglasno podržati ministricu Dalić jer smatramo da je kompletan postupak koji joj se stavlja na teret trenutno u fazi u kojoj mi procjenjujemo da Lex Agrokor ide u dobrom smjeru i da će Agrokor imati budućnost, te to poreznici neće platiti iz svojih džepova. Može računati na svih sedam naših glasova.

Što se tiče konvencije, glasat ćemo po savjesti. Postoje prijepori i dvojbe u svima nama, oko toga što slijedi nakon usvajanja konvencije.

- Kad se glasalo za Istanbulsku konvenciju u EU, čelni ljudi su ili glasali protiv, ili izvadili karticu, ali su dali svojim ljudima da glasaju po svojoj savjesti. A ja sam protiv – kazao je Milan Bandić.

- Ako netko ima pravo samostalno odlučiti je li muško ili žensko, tada i zastupnici imaju pravo samostalno odlučiti kako će glasati o Konvenciji - rekao je.

- Dopustimo zastupnicima da izraze svoj stav, mislim da je to minimum demokracije, zaključio je.

- Ovo je složena stvar, može imati puno veće posljedice nego što mi mislimo. Do prije tri mjeseca samo 14 od 28 zemalja EU su usvojile konvenciju, a sada već gledaju kako iz toga izvući.